Eredmények

Három szoros vereség!

A BKG-VMG DSE felnőtt kosarasai legutóbbi három fellépésükön szoros csatákban maradtak alul, ráadásul tartalékos felállásban.

Ricsilla Sport- BKG -VMG DSE Érd: 90-76

Legjobb érdi pontszerzők: Nyitrai 32/12, Miháczi 18, Valaczkay G. 16/6.

Ezen a találkozón három alapember Bosnyák, Kerényi és Kern nélkül játszottak az érdiek, akik tisztes helytállást produkáltak a magassági fölényben lévő egerszegiekkel szemben. A félidőben még egál volt a mérkőzés, de fordulás után a palánk alatt erősebb hazaiak érvényesítették a papírformát.

BKG-VMG DSE Érd- Zalaegerszegi KK: 69-71

Nagyon fájó vereséget szenvedett hazai a pályán az érdi együttes, amely többször megnyerte már a találkozót, mégis súlyos egyéni hibák miatt végül kudarcot vallott.

Atomerőmű SE- BKG-VMG DSE Érd: 87-73

Legjobb érdi dobók: Nyitrai 24/6, Bosnyák 20, Szalai 10/6.

A hazai győzelem után idegenben is diadalra készültek az érdiek, de ezen a napon a nagyon jól dobó atomvárosiak ellen esélyük sem volt. Ráadásul a vendég csapat helyzetkihasználása az egész szezon során a leggyengébbnek bizonyult. Ezúttal jobb volt a Paks.

Meglepetés győzelem Kaposváron!

Erős ellenfelet fektetett két vállra az érdi kosárlabda csapat idegenben, tartalékosan felállva.

Kaposvári KE- BKG-VMG DSE Érd: 73-76 (16-14,15-17,15-27,27-18)

Érdi pontszerzők: Valaczkay G. 28/15, Miháczi 16, Nyitrai 11/3, Kerényi 10/3, Bosnyák 8, Szalai 2, Matika 1.

A hazai csapat számított esélyesnek mivel otthon több erős csapatot is legyőztek, illetve az érdiek is nagy hatalmas csatában győzték le őket odahaza. Fej-fej mellett haladt a két együttes a szünetig. Fordulás után remekül támadott a vendég gárda és 12 pontos előnyre tett szert a 3. felvonásban. Ekkor minden piros mezes játékos eredményes volt, és védekezésben is jobban teljesítettek. A meccs 29. percében a játékvezetők kipontozták az érdiek centerét Bosnyák Tamást így nagyon nehéz utolsó negyedre számíthattak, A sok személyi hiba és a palánk alatti hazai erőfölény miatt területvédekezésre álltak át Kerényiék ami egy ideig jól működött, de a végjátékban több hazai hárompontos érkezett, és egy pontra feljöttek a hazaiak. A végén a büntetőkkel is hadilábon álltak a vendégek, de sikerült kivédekezni az utolsó kaposvári támadást. A BKG-VMG DSE megérdemelt és nem várt győzelmet aratott, megszerezve kilencedik győzelmét.

Idei pontcsúcs a Moson ellen!

Az NB2-es érdi kosárlabda csapat idei legjobb támadó játékával győzte le a Mosonmagyaróvárt!

BKG-VMG DSE Érd- MOGAAC: 93-76 (26-11,23-24,24-18,20-23)

Érdi pontszerzők: Miháczi 31, Kerényi 14/3, Valaczkay G. 13/9, Nyitrai 13/6, Bosnyák 11, Kern 8, Matika 3.

Remek rajttal indítottak a hazaiak 26-11-el zárták az első tíz percet, amely meg is adta a meccs alaphangját. Végig magabiztosak voltak az érdiek, akiknél Miháczi Ádám idei szezoncsúcsot dobott, illetve a csapat is a bajnokság során a legtöbb ponttermést nyújtotta ezen a délutánon. Mindenki kivette részét a sikerből, a dobott pontok szépen eloszlottak. gratulálunk a nyolcadik győzelemhez. Így tovább Fiúk!

 

Idegenbeli siker hosszú idő után!

Az érdi NB2-es kosarasok hosszú idő után ismét győztesen jöhettek le a parkettáról miután magabiztos győzelmet arattak Marcaliban.

Marcali VSZSE- BKG-VMG DSE Érd: 58-87 (20-18,12-26,17-16,9-27)

Érdi pontszerzők: Kerényi 29/9, Miháczi 19/3, Valaczkay G. 14/3, Bosnyák 14, Kern 9/3, Sipos 2.

Ezúttal is tartalékosan utaztak el idegenbe az érdiek sérülések és munkahelyi elfoglaltság miatt. Nehezen is lendültek játékba a Kernék akik hátrányban voltak az első tíz perc végén. Sikerült magasabb sebességgel játszani ezután,és Bosnyákot sem tudták tartani a hazaiak a palánk alatt. Visszatért sérüléséből Valaczkay Gábor játékos-edző akinek jelenléte a pályán lelkileg is fontosnak bizonyult a csapat számára. Miháczi Ádám ritkán látott félpályás kosarával ért véget az első félidő ahol is 12 ponttal megnyugtató előnyt szereztek a vendégek. A folytatásban még egyszer feljöttek a hazaiak, de főként Kerényi Gergő ponterősségének betudhatóan visszavettek lelkesedésükből a Balatoniak és a különbség egyre csak nőtt a felek között. Végül 29 pontos érdi diadal született. Gratulálunk!

 Vereség a dobogósok ellen!

A BKG VMG DSE Érd NB2-es kosarasai a sereghajtó Dunaújváros elleni idegenbeli sikerük után a három dobogós csapat ellen szenvedtek vereséget. Az érdieknél még nem lépett pályára Valaczkay Gábor játékos-edző, akinek bokasérülése a vártnál lassabban gyógyul. A második helyen álló PEAC Pécs ellen hazai pályán 35 percig partiban voltak Nyitraiék, végül szoros csatában alul maradtak. A Soproni Tigrisek és a listevezető Szombathelyi Egyetem alakulata a papírformának megfelelően simán győzte le a tartalékos Érdet.

Szombathelyi Egyetem-BKG-VMG DSE Érd: 106-52

BKG-VMG DSE Érd-Soproni Tigrisek: 66-84

BKG-VMG DSE Érd-PTE PEAC Pécs: 58-68

 Sikertelen évzárás, sikeres évkezdet!

Dunaújváros-BKG-VMG DSE Érd: 55-76

BKG-VMG DSE Érd-Dombóvár: 57-72

 

 

Balszerencsés túra a Mecsekben!

A BKG-VMG DSE Érd NB2-es kosárlabda csapata a Kozármisleny vendégeként maradt alul.

Kozármisleny-BKG-VMG DSE Érd: 78-50 

Legjobb érdi pontszerzők: Kerényi 13, Nyitrai 11. A vereség mellett a csapat játékos-edzője az 5. percben súlyos bokasérülést szenvedett így dupla kudarccal érkezhettek haza a vendégek, a fizikálisan lényegesen erőfölényben lévő mecsekiektől.

 

Tisztes helytállás a tavalyi első ellen!

 

A BKG-VMG DSE Érd NB2-es kosarasai a tavalyi nyugati bajnok ellen szoros küzdelemben szenvedett vereséget.

 

BKG-VMG DSE Érd- Ricsilla Sport: 68-79

Érdi pontszerzők: Valaczkay G. 21/6, Nyitrai Á. 15/3, Bosnyák 13, Kerényi 11/3, Miháczi 4, Szalai 4.

A tavalyi nyugati bajnok akkor még Hévíz néven szereplő másik zalaegerszegi klub látogatott a VMG tornacsarnokába, sok NB1-et megjárt rutinos játékossal. A hazaiak mégis bátran és eredményesen kezdtek gyorsan tíz pontos előnyt szereztek. A vendégek súlybeli fölényüket főként a palánk alatti játékban próbálták érvényesíteni, többnyire sikerrel, így 28-23-as érdi vezetéssel ért véget az első játékrész. A folytatásban szorosan tapadtak egymásra a csapatok hol az egyik hol a másik gárda vezetett pár ponttal. A térfélcserét követően a vendégek kicsivel jobban védekeztek és dobtak, a gyengén célző érdiekkel szemben így sikerült megszerezniük a győzelmet. Az újonc BKG-VMG-nek semmi oka a panaszra, hiszen 35 percig partiban volt a tavalyi első helyezett ellen. A csapat december 8.-án Kozármislenybe látogat, majd az év utolsó fellépése december 17.-én lesz hazai környezetben a Dombóvár ellen.

 

Véget ért a jó sorozat!

 

A BKG-VMG DSE Érd NB2-es kosárlabda csapata öt egymás után megnyert mérkőzést követően szoros csatában alul maradt zalai riválisával szemben.

Zalaegerszegi KK- BKG-VMG DSE Érd: 72-61 (19-14,17-15,17-14,19-18)

Érdi pontszerzők: Kerényi 18/12, Valaczkay G. 12/6, Bosnyák 12, Szalai 7/3, Nyitrai 6, Miháczi 4, Kern 2.

A hazaiak jobban kezdtek és gyorsan tíz pontos előnyt szereztek, majd a keményebb érdi  védekezés által egyenlíteni tudtak Bosnyákék. A szünet előtti percekben azonban rövidzárlat keletkezett a vendégeknél, és az eladott labdákat megbüntette a zalai alakulat, hét pontos vezetést eredményezve. A második félidőben többször is feljöttek 5 pontra a piros mezesek, de a gyenge dobóteljesítmény mellé párosult a két helyi sípmester hathatós segítsége is, akik egyértelmű szabálytalanságokat engedtek el a hazaiaknak. Az egyik játékvezető több zalai játékos csapattársa volt még pár éve…Ettől függetlenül az érdiek pontosabb, fegyelmezettebb játékkal tudtak volna közelebb kerülni, de ezen az estén nem úgy ment a csapatnak mint a korábbi mérkőzéseken. A ZKK megérdemelten nyert, gratulálunk nekik.

 

Az Atomerőműt is legyőzték az Érdiek!

 

Ötödszörre sem talált legyőzőre a BKG-VMG DSE Érd NB2-es kosárlabda csapata, miután a paksi Atomerőműt is legyőzte.

BKG-VMG DSE Érd- Atomerőmű SE: 90-79 (25-14,20-18,22-27,23-20)

Érdi pontszerzők: Valaczkay G. 27/9, Bosnyák 16, Nyitrai 15/3, Miháczi 14, Kerényi 11/3, Kern 4, Sipos 2, Matika 1.

Az eddig remek formában lévő érdiek a csupán egyszer diadalmaskodó paksiakat fogadták, így papíron könnyebb mérkőzésnek látszott az ütközet. Azonban az atomvárosiak erősebb kerettel érkeztek. Színes bőrű centerrel, és a volt cseh válogatott Jan Pavlikkal a soraiban egyáltalán nem tűntek lebecsülendő ellenfélnek. A hazaiak mégis villámrajttal indították a találkozót. Gyors játékukra nem tudott reagálni kellő képpen az Atom. A 2. negyedben már 16 ponttal is vezettek Kerényiék, végül 13 pontos előnnyel mehettek pihenőre. A térfélcsere után a vendégek Pavlik hárompontosaival, és a fiatal mezőnyjátékosaik ügyes betöréseivel felzárkóztak hat pontra. Az érdi gárdában mindig akadt valaki aki támadásban lendített egyet a csapat játékán, így ismét megnyugtató előnnyel érkezhettek a végjátékba. A pályára lépő játékosok mind szereztek pontot, a BKG-VMG együttese pedig idei legjobb dobóteljesítményével ismét nyertesen hagyhatta el a pályát, immáron egymást követően ötödik alkalommal. Újonc csapattól ez az 5-1-es győzelem vereség mutató bravúros teljesítménynek mondható. Jövő hétvégén Zalaegerszegen játszik a csapat, két hét múlva a tavalyi nyugati első Ricsilla Sport látogat Érdre.

 

 

Folytatódott a remek sorozat!

 

Az NB2-es érdi kosarasok negyedszer is győztek egymás után a nyugati csoportban, ezúttal a Kaposvár ellen.

BKG-VMG DSE Érd- Kaposvári KE: 68-60 (17-18,13-19,23-7,15-16)

Érdi pontszerzők: Kerényi 15/9, Miháczi 15/3, Valaczkay G. 14/6, Nyitrai 12, Bosnyák 10/3.

A rutinos kaposváriak kezdték jobban a meccset, a hazaiak védekezésben rendre lemaradtak és sok tiszta dobóhelyzetet hibáztak az első félidőben. A szünetre így 37-30-as vendég előnnyel mehettek a csapatok. Fordulás után összeszedte magát az újonc érdi csapat és két perc alatt egalizált, majd innentől kezdve végig vezetett. A védekezés jelentősen feljavult, a dobószázalékban szintén jobb mutatókat produkáltak Nyitraiék. Emellett a hazai csapat lelkesen küzdött aminek meg is lett az eredménye. Negyedik zsinórban szerzett győzelmével az 5. helyre ugrott a BKG-VMG alakulata. Gratulálunk a szép szezonkezdéshez, így tovább!

Zsinórban a harmadik siker!

A kosárlabda NB2 nyugati csoportjának negyedik fordulójában, Mosonmagyaróváron megszerezte az újonc érdi csapat zsinórban harmadik győzelmét is!

MOGAAC- BKG-VMG DSE: 58-67

Az érdiek pontszerzői: Valaczkay G. 20/9, Kerényi 17/3, Miháczi 16, Nyitrai 8/3, Kern 6.

Nem jó előjelekkel érkeztek Mosonmagyaróvárra az újoncok összecsapására az érdiek, hiszen centerük Bosnyák Tamás sérülés miatt nem tudott pályára lépni. A hazaiak jobban kezdtek, a vendégek vergődtek támadásban így 17-10-es eredménnyel zárult az első negyed. Aztán lassan belelendültek a pontszerzésbe az érdiek akiknek a védekezése is feljavult, ennek köszönhetően már egy pontos vendég előnyt mutatott az eredményjelző a nagyszünetben. Fordulás után is vezettek a piros mezes érdi fiúk, de a negyed végére átvette a hazai csapat a vezetést. Ekkor támadásban ismét akadozott a gépezet, majd hirtelen beindult az érdiek szekere és a pontszegény összecsapáson sikerült a végjátékra 10 pontos előnyhöz jutni. Ezt már a jó büntetőzéssel meg is tartotta a Valaczkay Győző által irányított gárda, amely így az első fordulóban elszenvedett vereségét követően háromszor diadalmaskodott egymás után. A fegyelmezett játék mellé jó védekezés párosult, így megérdemelten nyertek Kerényiék. Folytatás két hét múlva szombaton, hazai pályán a Kaposvár ellen. Gratulálunk a csapatnak!

 

Két vereség után két győzelem!

A BKG-VMG DSE érdi NB2-es kosárlabda csapata elkezdte a menetelést a 2017/18-as szezonban. Az első mérkőzésen a KKS csapatával találkoztak a Hepp  kupában, ahol a volt csepeliekkel felálló keresztúriak nyertek magabiztosan, megérdemelten. Sokkal pontosabban és gyorsabban játszottak a vendégek. Három nappal később a Szombathelyi Főiskola csapata is nyerni tudott Érden, ez már a bajnokság első fordulója volt. Jól tartották magukat a hazai érdiek csupán 42-41 volt az állás a szünetben. A térfélcsere után a fáradó érdiekkel szemben nagyobb sebességre váltó vas megyeiek végül 96-71 arányban nyertek. Azóta sem kaptak ki sőt az NB1-B-s Sopront húsz pontos különbséggel búcsúztatták a kupából. A szombathelyiek tehát, a nyugati csoport favoritjai lesznek minden bizonnyal. A csepelieknek pedig szándékukban áll feljebb kerülni egy osztállyal, így kijelenthető hogy az NB2-es mezőny két egyik legjobb alakulatával kerültek szembe Valaczkay Győző edző tanítványai az első két meccsen. Ezután Siófokra látogattak a BKG-VMG játékosai ahol tartalékosan is nyerni tudtak.

Siófoki KS- BKG-VMG DSE: 61-68.  Az érdiek pontszerzői: Valaczkay G. 28/15, Kerényi 16, Bosnyák 15, Miháczi 4, Kern 4 voltak. Ez történelmi siker volt, hiszen fennállása első diadalát ünnepelhette az egyesület, 2017 október 13.-n pénteken. A következő mérkőzés október 22.-n vasárnap volt a Marcali gárdája ellen, ahol sikerült megszerezni az első hazai győzelmet, a bajnokság 2. nyertes mérkőzését.

BKG-VMG DSE- Marcali: 80-64  Az érdi pontszerzők: Nyitrai 23/9, Kerényi 19/6, Valaczkay G. 17/15, Miháczi 15/3, Bosnyák 2, Kovách 2, Matika 2.  Nagyon jól kezdett az érdi csapat, 13-2 majd 17-4 volt az állás. Jó védekezésből gyors ellentámadásokat vezettek Nyitraiék, és 48-33-as félidő után már 27 ponttal is vezettek (69-42). A végére kicsit felzárkóztak a vendégek a fiatalok ellen de így is sima győzelem született. Gratulálunk a csapatnak, így tovább!